Sunday, 11 March 2018

Rawatan Alternatif Mengawal Psoriasis, Sopak dan Ekzema Dengan Berkesan Dan Selamat

Rawatan Alternatif Mengawal Psoriasis, Sopak dan Ekzema Dengan Berkesan Dan Selamat



Artikel lenda kali ini, akan lebih memfokuskan kepada psoriasis, cuma penyelesaian bagi ketiga-tiga penyakit (psoriasis, sopak dan ekzema) adalah lebih kurang sama.

Apa Itu Penyakit Berkaitan SLE
Penyakit SLE merupakan sejenis penyakit autoimmune iaitu sejenis penyakit di mana sistem imun menyerang diri sendiri. Terdapat lebih 100 jenis penyakit yang dikaitkan dengan SLE. Psoriasis, sopak dan ekzema adalah di antara penyakit berkaitan SLE berkaitan dengan penyakit kulit semuanya.

Apakah Penyakit Psoriasis
Penyakit soriasis merupakan sebagai penyakit kulit biasa dan sering terjadi.Bagaimana penyakit ini terjadi?? Penyakit ini terjadi apabila sel-sel kulit mengalami proses matang yang terlalu cepat berbanding sel-sel kulit normal. Normal sel kulit kita akan mengambil kitaran masa selama 28 hingga 30 hari untuk proses matang. Berbeza dengan pesakit psoriasis, sel kulit mereka hanya mengambil 3 hingga 6 hari untuk matang! Memang perbezaan yang sungguh nyata dan sangat cepat.

Apabila proses kematangan berlaku dengan cepat, sel-sel ini bergerak ke atas menuju ke permukaan kulit dan menghasilkan sisik-sisik tebal. Ia akan mengakibatkan saluran darah di bawah kulit menjadi lebar dan meningkatkan aliran darah.Kira-kira 2 hingga 3 peratus penduduk di Malaysia mengalami masalah psoriasis. Ini termasuk kanak-kanak dan orang dewasa.

Penyakit Psoriasis menjadi kulit seakan-akan bersisik dan berkerak tebal dikebanyakkan bahagian tubuh badan terutamanya di bahagian kaki, bawah punggung, lutut, siku, tangan serta kulit kepala.


Punca Berlakunya Penyakit Psoriasis

Punca utama masih tidak dapat di kenal pasti, secara spesifik setakat ini mengapa penyakit psoriasis boleh berlaku.Menurut kajian yang dijalankan  punca penyakit psoriasis ini adalah daripada faktor genetik. Ini bermakna jika kita mempunyai penyakit ini, anak atau cucu cicit kita juga kemungkinan besar akan menghidapinya. Hanya yang membezakannya adalah keadaannya antara teruk atau tidak sahaja.

Menurut Kajian yang dijalankan baru-baru ini, bahawa pesakit Psoriasis ini memiliki risiko yang lebih tinggi untuk menghidapi penyakit kronik seperti penyakit jantung, diabetis, dan penyakit darah tinggi atau hipertensi.



Cara Mengawal Penyakit Psoriasis Yang Boleh Diamalkan Di Rumah

1. Pengambilan Supplement Untuk Meningkatkan Tahap Kesihatan dan imium badan kita.
Ada beberapa vitamin yang boleh meringankan penyakit psoriasis menurut National Psoriasis Foundation  adalah Minyak ikan omega-3, vitamin D, milk thistle (tumbuhan herba), aloe vera, anggur oregon dan EPO.
Pengambilan boleh diambil secara terus daripada makanan seharian kita atau dalam bentuk supplement. Namun ianya memerlukan nasihat dan saranan pakar dermatologi sebelum pengambilan. Ini untuk mengelakkan kesan awal psoriasis daripada menjadi lebih buruk. Ianya bergantung kepada tindakbalas dan penerimaan seseorang individu.

2. Mengelakkan kulit daripada menjadi kering
Untuk mengelakkan atau melambatkan pembentukan plak iaitu kulit tebal, bersisik atau berkuping. Penggunaan krim pelembab bagi kulit sensitif atau moisturizer juga adalah digalakkan untuk mengekalkan kelembapan kulit.
Minyak zaitun dan minyak kelapa juga bagus untuk kulit. Ianya boleh dijadikan sapuan untuk mengekalkan kelembapan kulit lebih lama.Disamping kaya dengan vitamin E yang mesra untuk melembabkan kulit.

3. Mengelakkan bahan pewangi dan pelembut.
Jangan cuba-cuba hendak menggunakan produk sembarangan atau anda boleh memilih produk yang sesuai untuk kulit sensitif. Elakkan daripada menggunakannya pada kawasan kulit yang terdedah kepada psoriasis.Kebanyakkan sabun wangi dan minyak wangi adalah mengandungi bahan kimia yang mana boleh menyebabkan iritasi pada kulit. Memang ianya digunakan untuk mewangikan tetapi dalam masa yang sama ianya  menyebabkan keadaan psoriasis menjadi lebih teruk.

4. Menjaga pemakanan seharian anda
Pemilihan  makanan yang sesuai dan sihat seperti buah-buahan dan sayuran, ikan (yang tidak mendatangkan alahan), biji-bijian, kekacang yang kaya dengan omega-3 untuk mmengurangkan keradangan pada kulit.
Setiap orang akan mempunyai karakter tersendiri mengenai penyakit psoriasis yang mungkin tidak sama berkaitan dengan alahan makanan tertentu. Fahami keadaan alahan kulit anda sendiri. Elakkan makan daging merah dan snek berlemak atau apa sahaja makanan yang boleh mencetus  psoriasis.

5. Mandi dengan air suam
Mandi dengan air suam di campurkan dengan  garam epsom, minyak zaitun, herba dan sebagainya juga boleh membantu meredakan kegatalan dan melegakan kulit. Gunakan pelembab kulit selepas mandi kerana ianya boleh menambahkan kesan baik pada kulit terjejas.

6. Cuba Kawal stress dengan baik
Simptom psoriasis kadangkala ringan dan kadangkala tiba-tiba ianya boleh menjadi berat apabila sampai masa yang tertentu. Jadi menahan diri daripada kegatalan serta tidak menggaru kulit terjejas psoriasis sering meningkatkan tahap stress. Pada tahap ini, kesedaran dan kesabaran serta bijak mengawal situasi mungkin boleh menyelamatkan keadaan dan meredakan gangguan emosi. Berkongsilah masalah dan maklumat dengan rakan-rakan psoriasis lain dalam Persatuan Psoriasis Malaysia. Ianya mungkin boleh membantu.

7. Berhenti merokok segera
Merokok sudah semestinya memberikan impik lebih negatif kepada perokok serta orang disekelilngnya. Merokok juga boleh menyebabkan ubat atau nutrisi pemakanan yang baik untuk mengawal psoriasis tidak dapat diserap dengan sempurna dan berkesan . Ianya boleh menyebabkan kulit menjadi mudah kering kerana mengurangkan keberkesanan vitamin C dalam badan.

8. Berjumpalah dengan pakar dan minta nasihatnya.
Rujuk dan berbincang dengan doktor pakar dermatologi terlebih dahulu. Ianya adalah lebih baik. Biar mereka mendiagnosis masalah dengan lebih teliti sebelum anda bertindak untuk menanganinya sendiri di rumah

Set Shaklee Yang Dicadangkan Untuk Pesakit Psoriasis


Set Detox Dari Shaklee

Set  detox adalah set paling baik sebelum mengambil suplemen lain. Pesakit psoriasis digalakkan mengambil set detox ini terlebih dahulu. ia dapat membantu mengeluarkan toksin daripada dalam badan di samping membantu proses penyerapan vitamin lain yang lebih berkesan. Set detox Shaklee ini terdiri daripada :

Vivix Shaklee
Vivix Shaklee merupakan minuman campuran botani dan ianya revolusi terbaru di dalam pemakanan dan sangat baik. Mengandungi polifenol dengan gabungan unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu.
Vivix Shaklee membantu pesakit psoriasis dengan cara merawat sel-sel keperingkat DNA yang telah rosak akibat radikal bebas dan membantu memperbetulkan gen-gen yang rosak. Ini berdasarkan kepada salah satu punca psoriasis iaitu genetik.Polifenol pula Merupakan kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.

DTX Complex
DTX Complex terdiri daripada  bahan antioksidan yang dapat membantu merangsangkan pembaikan dan regenerasi sel hati di samping mengekalkan pengaliran hempedu yang normal serta mengeluarkan toksin daripada tubuh badan.

Herblax
Herblax berfungsi sebagai pembersihan secara lembut dalam proses pembuangan harian untuk penyerapan vitamin lain menjadi lebih mudah serta berkesan. Herblax membantu proses detox pada organ usus besar dan baik untuk proses pencernaan.

Alfalfa Complex
Alfalfa adalah tumbuhan yang sangat kaya dengan pelbagai nutrisi dan zat galian. Alfafa juga berfungsi mencuci hati, darah dan usus. Sebagai detoks harian bagi membantu memulihkan dan mengembalikan kenormalan badan yang berasid, menghilangkan toksin dari badan, membersih hati, kolon, darah dan mencantikkan kulit dan otot.
Alfafa juga berfungsi mengurangkan alahan dan memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensitif, kurap, bau badan dan ulat air dengan berkesan. Ianya juga membantu menyingkirkan lemak dan kolesterol , alfalfa bertindak seperti ‘span’ untuk menyerap lemak degil dan dinyahkan dari tubuh melalui proses pembuangan yang lancar.

Peppermint Ginger Plus
Peppermint Ginger Plus mengandungi bahan seperti pudina yang kaya dengan vitamin c bagi membantu membunuh kuman serta membantu mengurangkan rasa loya dan mual. Selain itu juga halia yang baik untuk sistem penghadaman dan mengelakkan angin atau kembung. Ramuan lain pula adalah seperti jintan manis yang bagus untuk mencuci usus dan perut. Justeru ianya baik untuk perut berasid dan berangin

Set detox selain dapat menurunkan berat badan kita sangat di recommended sangat kepada pesakit psoriasis ini.selain itu juga ade beberapa suplemen yang boleh di ambil oleh pesakit psoriasis ini.



Sustained Released Vitamin C
Sustained Released Vitamin C yang bersifat antioksidan dan sangat baik untuk meningkatkan sistem imun badan kita. Nutriferon adalah pencetus, manakala vitamin c adalah askar yang bekerja untuk menjaga sistem imun kita. vitamin C juga penting untuk sistem imun yang kuat. Selain itu vitamin C juga terbaik untuk kesihatan kulit.



Omega Guard
Omega Guard Shaklee adalah merupakan minyak ikan omega 3 yang 99.99% tulen yang terdapat di laut dalam. Minyak ikan membantu meningkatkan imunisasi badan dan bersifat anti radang justeru dapat mengawal keradangan kulit. Minyak ikan merupakan terapi kepada penyakit autoimun termasuklah SLE seperti psoriasis dan lain-lain penyakit autoimun.



Nutriferon
Dr Yasuhiko Kojima dengan lebih daripada 40 tahun penyelidikan. Nutriferon telah dicipta oleh pakar imun,  Kajian-kajian telah menunjukkan bahawa interferon mampu merangsang dan mempertingkatkan secara keseluruhan sistem imun tubuh dengan mengerahkan sistem pertahanan semulajadi tubuh berfungsi untuk membunuh: T-cells, B-cells, makrofag.
Bagi psoriasis, Nutriferon dapat membantu merangsangkan pengeluaran makrofag untuk mengurangkan radikal bebas, virus dan kuman. justeru itu sel-sel akan menjadi lebih sihat. Selain itu Nutriferon juga membantu memerangi virus dan seterusnya mengurangkan infeksi dan meminimumkan ketidakselesaan seperti, kembung perut, rasa mual, muntah.



Bcomplex
Bcomplex dapat membantu dalam proses penghasilan tenaga dan berguna untuk kemurungan dan anti kemurungan (stress). Ia adalah nutrien anti-kemurungan. Memandangkan salah satu sebab psoriasis menjadi merebak adalah disebabkan oleh stress, maka bcomplex adalah salah satu kombinasi yang baik untuk mengawal psoriasis. Selain itu, bcomplex juga sangat baik untuk memperbaiki kesihatan saraf.



ESP
ESP Shaklee diperbuat daripada soya non-GMO. Justeru itu ianya selamat untuk diamalkan. Memandangkan ianya adalah sumber protein, ianya membantu dalam proses pembinaan sel. Ia berupaya membantu menghasilkan sel yang sihat dan memperbaiki sel yang rosak.

Anda boleh memilih supplement diatas mengikut yang perlu diambil, tetapi jika diambil semua dan bermula dengan set detox, hasilnya in shaa Allah lebih optimum dan berkesan.




Untuk mendapatkan Consultant yang exklusif dan terbaik , anda boleh Menghubungi lenda seperti yang tertera di bawah yea.


Lenda
Shaklee Independent Distributor | Shaklee ID : 1280945
SMS/Whatsapp/call | 019 752 7524
FB : Ummie Qisya Ziyad
PAGE : Pakar Kecantiakn Johor Bahru




COD | Bandar pontian, Gelang Patah, Skudai, Nusajaya, Iskandar Puteri sehingga ke Johor Bahru & Singapore.






Saturday, 10 March 2018

Cara Mengatasi Masalah Ruam Pada Bayi Dengan Bahan Semulajadi Yang Selamat Tanpa Racun

Cara Mengatasi Masalah Ruam Pada Bayi Dengan Bahan Semulajadi Yang Selamat Tanpa Racun





Ruam Kulit Pada Bayi

Itulah yang terjadi pada bayi yang terkena ruam. Bayi akan kerap menangis apabila terlentangkannya. Apabila diberikan susu tak mahu, sapu minyak telon pun masih menangis. Apabila lihat pada pungung, ia merah. Patutlah asyik menangis sahaja. Masalah Ruam dan Bintik Merah Pada Bayi Adalah Normal. Sangat normal pada mereka yang mempunyai bayi kecil, masalah ruam lampin sering terjadi samada di punggung dan juga di celah kemaluan bayi. Kebanyakan daripada kita terus ke farmasi untuk membeli krim ruam untuk kegunaan bayi berkenaan. Kebanyakan krim ruam pada hari ini dihasilkan daripada bahan aktif yang beracun seperti clotrimazole dan banyak lagi. Ia sebenarnya ubat untuk masalah jangkitan kulat dan kurap! Ia adalah beracun!

Jika kita mengunakan krim beracun, andai kata bayi kita menyapu bahagian yang disapu dengan ubat kemudian memasukkan tangan atau sarung tangannya ke dalam mulut. Ia boleh memberikan kesan sangat buruk dan mungkin keracunan pada bayi. Jangan ambil mudah yea dengan apa yang kita gunakan pada bayi kita. Ia seperti memberi racun kepada bayi darah daging kita sendiri tanpa kita sedari. Mungkin ramai daripada kita sudah terbabas mengunakan krim komersil yang ada dipasaran sekarang. Yang mudah di beli di farmasi atau kedai ubat cina.

Krim  yang ada di pasaran sebenarnya racun berjadual dan terkawal. Ada sesetengah ubat perlu diberikan oleh ahli farmasi dan tidak boleh dijual secara terbuka. Kita pula tanpa rasa bersalah menyapu racun pada badan anak kita. Sedangkan kita sebenarnya ada alternatif lebih baik dengan mengunakan krim berbentuk herba yang tidak beracun. Malah kesannya sangat baik dan mujarab. Kerana lenda juga gunakan untuk anak lenda  samada masih kecil atau lenda sendiri. Ia juga berkesan pada tempat yang digigit serangga seperti nyamuk.



Ruam Merah Di Leher Bayi

Apabila bayi termuntah susu, ianya terus ke leher bayi yang sedang berbaring. Lama kelamanya ia menjadi merah dan berbintik-bintik. Dengan Krim ini, ruam merah berkenaan hilang dengan 1-3 hari sahaja. Malah ia memberikan kesan selesa pada bayi kerana ada rasa “berangin” atau sejuk. Ia memberikan kesan selesa terutamanya selepas disapu krim ini selepas mandi. Ditambah dengan cuaca yang panas pada waktu ini, ruam macam ini mudah muncul pada kulit bayi seperti di kelangkang dan juga di pada punggung bayi. Setiap keluarga patut mempunyai krim ini kerana ia bukan sahaja sesuai untuk bayi malah untuk yang dewasa.



Ruam Di Muka Bayi

Pada keadaan cuaca  yang sangat panas, bayi mudah menghadapi ruam ketika berpeluh terutamanya di bahagian muka, badan dan di bahagian yang pelipat seperti pada lengan dan juga paha. Sapukan sahaja krim herbal blend pada muka, tangan, badan dan juga paha bayi anda. Ruam merah akan hilang dengan mudah.

Malah herbal blend ia tidak beracun jika bayi pegang pada tempat yang disapu krim dan memasukkannya ke dalam mulut. Inilah keunikan utama krim ruam ini.


Krim Herbal Blend Daripada Shaklee

Krim Herbal Blend  ini telah diuji secara klinikal selama bertahun tahun oleh Shaklee dan boleh berfungsi sebagai pelembut kulit pada bahagian kasar seperti di lutut, tumit dan siku. Ia mempunyai rasa berangin kerana terdapat kandungan menthol. Ia sangat memberikan kelegaan dan rasa nyaman kepada bayi yang mengalami ruam.

1. Satu tube Herbal Bland 113g ini tahan lama dan berbaloi-baloi dengan harganya hanya RM 39.75 sahaja. Hanya sapuan yang nipis sudah memadai.

2. Herbal Blend Cream dibuat menggunakan bahan-bahan semulajadi seperti horse chestnut, bunga yarrow, daun sage dan rosemary.

3. BEBAS dari paraben dan juga bahan kimia berbahaya. Jadi, ianya selamat untuk bayi anda. Nak sapu kat muka, tangan, kaki, celah ketiak, mana-mana pun boleh keranaya ianya selamat.




Oleh itu, Herbal Bland haruslah dimiliki sekurang-kurangnya 1 tube untuk 1 rumah. Dengan gelaran “MULTIPURPOSE” semestinya krim ini pelbagai fungsinya yang tersendiri. Saya juga membekalkan Herbal Bland ini kepada anak saya untuk dihantar kepada pengasuh. Alhamdulillah, ramai yang telah mencuba dan tak pasal-pasal pengasuh anak saya menjadi dealer Herbal Bland kepada ibu-ibu yang lain.Bertindak segera agar anda tidak lagi dibelenggu tangisan bayi akibat ruam!!

Itu untuk perlindungan dari luaran, manakala untuk dalaman lenda saran kan untuk mengambil meal shake.kenapa kanan- kanan perlukan meal shake???? Jom baca artikal yang di bawah ini pula.



Apa Itu Meal Shakes Shaklee

Meal Shakes Shaklee merupakan hidangan yang lengkap dengan asid amino dan nutrisi yang senang untuk diserap oleh badan.

Meal Shakes Shaklee diperbuat daripada bahan semulajadi seperi buah- buahan, sayur sayuran, kacang soya, protin dan lain- lain.

Meal Shake adalah sesuai untuk bayi bermula 1 tahun sehingga dewasa. Kalau anda mencari sarapan pagi yang penuh berkhasiat, ini adalah jawapannya.



Sukatan Meal Shakes Untuk Bayi
* Bayi 1 tahun - Meal Shakes boleh diambil oleh bayi yang berumur lebih dari 1 tahun. Sukatannya adalah 1/2 sudu kecil sehari.
* Kanak- kanak atas 4 tahun - Meal Shake boleh mengambil 1 sudu kecil
* 10 tahun keatas - Meal Shake boleh ambil 3 sudu kecil.
* Dewasa - Meal Shake pula ialah 3 sudu besar sehari.

Cara Pengambilan Meal Shake Shaklee
Saya cadangkan Meal Shakes Shaklee diambil pada waktu pagi sebagai permulaan hari dengan nutrisi yang lengkap.  Bagi yang mengalami masalah sembelit pula boleh hubungi saya untuk dapatkan teknik pengambilannya

19 Kebaikan Meal Shake untuk kanak-kanak yang ibu patut tahu adalah:
1. Kurangkan ekzema
2. Untuk tumbesaran
3. Untuk perkembangan minda
4. Untuk tingkatkan selera makan anak
5. Untuk anak yang sudah berhenti susu ibu
6. Untuk anak kekal aktif
7. Sebagai perlindungan jangkitan penyakit kepada anak-anak
8. Meningkatkan berat badan anak
9. Membantu anak fokus
10. Membantu kurangkan kekerapan asthma
11. Mengatasi masalah sembelit pada anak
12. Supplement yang sesuai untuk anak yang menghadapi masalah diabetes tahap 1
13. Membantu menurunkan berat badan anak yang obesiti
14. Ambil semasa sarapan meningkatkan kecergasan seawal pagi
15. Supplement yang sangat mudah disediakan, boleh dicampurkan ke dalam bijirin atau susu
16. Mengandungi 19 vitamin utama dan mineral tambahan
17. Kaya dengan sumber kalsium dan protein
18. Amat diperlukan oleh kanak-kanak untuk membesar, kuat dan Sihat
19. Adalah pilihan protein soya terbaik untuk kanak-kanak

Selain itu juga, meal shake bukan lah sesuai untuk bayi sahaja. Malah kita ibu dan peringkat dewasa juga sesuai ambil meal shake sebagai nutrisi lengkap anda. Banyak sangat kelebihan yang terkandung didalam meal shake.



Kebaikan Meal Shakes

Meal Shake sangat banyak khasiatnya . Dari bayi atas 1 tahun sehinggalah dewasa semua mempunyai fungsinya sendiri.

Meal Shake Sebagai Nutrisi Lengkap : Mengandungi 24 jenis vitamin, mineral dan zat yang diperlukan. Kekurangan pengambilan nutrisi boleh menyukarkan kadar serapan vitamin dan mineral oleh tubuh kita.

Meal Shake ini kaya dengan protin : Ia membantu dalam pembinaan sel- sel kulit, kuku, rambut, organ, darah, imun dan lain -lain lagi.

Meal Shake membantu Tumbesaran: Ia mengandungi asid foli8k, biotin yang kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel dalam proses tumbesaran.

Meal Shake merupakan anti oksidan: Meal shakes mengandungi vitamin A, C, E, Zinc, selenium yang bertindak sebagai anti oksida yang melawan jangkitan kuman dan melambatkan proses penuaan.

Meal Shake boleh mengembalikan Seri wajah : Mengandungi vitamin B yang lenbgkap, zat besi dan copper yang membina sel darah merah dan memberikan wajah yang cantik.

Meal Shake merupakan detoksifikasi : Kaya dengan serat larut yang membantu membuang lemak berlebihan dan sisa buangan dari perut dan usus.

Meal Shake Rasa Yang Lazat : Mudah untuk diambil oleh dewasa dan kanak- kanak.



Lenda
Shaklee Independent Distributor | Shaklee ID : 1280945
SMS/Whatsapp/call | 019 752 7524
FB : Ummie Qisya Ziyad
PAGE : Pakar Kecantiakn Johor Bahru




COD | Bandar pontian, Gelang Patah, Skudai, Nusajaya, Iskandar Puteri sehingga ke Johor Bahru & Singapore.



Tuesday, 27 February 2018

Tips Mengatasi Masalah Kulit Kering Dan Kusam Dengan Semulajadi Dengan Berkesan.

Tips Mengatasi Masalah Kulit Kering Dan Kusam Dengan Semulajadi Dengan Berkesan.


Mengenali kulit  jenis kering 

*  Kurang sebum, di bahagian muka tidak berkilat - mereka yang berkulit kering mempunyai raut wajah kusam dan mempunyai liang roma kecil atau langsung tidak kelihatan. Kulit jenis ini juga sesekali menggelupas dan kadangkala memberi rasa kurang selesa. Perlu prihatin dengan garis halus yang timbul ketika dimamah usia, terutama di tepi mata, garisan senyuman dan dahi.

* Tahap kelembapan dan sebum rendah - satu-satunya cara menangani masalah ini ialah menggunakan pencuci muka berbuih. Biarkan  ia di atas kulit sebelum dibersihkan dengan kapas lembut. Kemudian, cuci dengan air sejuk. Gunakan krim pelembap yang mempunyai tahap kelembapan tinggi.

* kulit kering kebiasaanya menggelupas dan kusam mungkin kita pernah mengalaminya tetapi kita tidak perasan akibat tersalah memilih produk penjagaan muka yang mana kesannya sangat ketara sehingga apabila terkena pancaran matahari terasa peritnya akibat lapisan kulit menjadi semakin nipis. Pernah tak terjumpa mereka yang  kulit muka kemerah-merahan seperti kesan terbakar dan warna kulit muka sangat berbeza dengan warna kulit tangan. Produk yang melambak sekarang  kebanyakannya memutihkan kulit sehingga nipis sampai ke lapisan epedemis,



* Selain dari berpantang dari alat solek dalam tempoh 3 – 4 minggu untuk tujuan meng nuatral kan semula kulit muka dari bahan kimia yang terdapat didalam produk sebelum  ini, cadangan lenda ialah memilih Set Kecantikan Kulit Shaklee untuk memulihkan kulit dari dalam.

* Sebelum lenda share  lebih lanjut tentang kebaikan vitamin Shaklee bagi mengatasi masalah kulit kering dan kusam,yang penting kita perlu mengetahui punca dan mengapa kulit menjadi kering, kusam dan menggelupas selain dari tersalah memilih produk penjagaan kulit.



Punca yang menyebabkan kulit menjadi kering, kusam dan menggelupas ialah

* Suhu yang rendah - penghawa dingin
* Kulit kurang kelempan - kurang minum  air
* Kurang air dalam tubuh -  penghidratan
* Penggunaan sesetengah ubat-ubatan (terutama mereka mengambil ubat bersifat diuretik)
* Kekurangn zat nutrisi dan vitamin
* Kulit sensitif  dan alahan
* Resdung/Alergi



7 Tips Mengatasi Kulit Kering

1. Gunakan pelembab secara rutin dan konsisten sekiranya ingin keluar rumah
2. Jangan terlalu kerap mencuci muka
3. Minum air sekurang kurangnya 3 liter 1 hari
4. Kurangkan terdedah kepada panas sinaran matahari
5. Makana yang sihat membantu melembabkan kulit anda
6. Melakukan spa @ facial untuk penjagaan kulit
7. Boleh menggunakan bahan semulajadi seperti alovera untuk melembabkan kulit anda.

Lenda nak share cara mengatasi kulit kering dan kusan dengan Shaklee. Vitamin Shaklee yang lenda syorkan untuk set kulit kering ialah Vitamin E, Vitamin C dan ESP.



Kelebihan Vitamin E

* Vitamin E kaya dengan  anti oksidan, ia boleh bertindak balas terhadap bahan kimia yang reaktif yang boleh menyebabkan kerosakan pada kulit.
*Vitamin E boleh menyerap tenaga dari sinar ultraviolet (UV). Dan ia memainkan peranan penting dalam melindungi kulit dari radikal bebas yang dihasilkan dari sinar UV yang merbahaya
* Vitamin E merupakan vitamin anti penuaan yang mana 1 kapsul Vitamin E sehari membantu melambatkan penuaan, mengurangkan kedut, garis halus, jeragat. Secara asasnya Vitamin E memperbaiki struktur asas kulit, mengatasi masalah jerawat, kulit kering, kulit berminyak dan kurangkan parut.


Kelebihan Vitamin C 

* Vitamin C merangsang pembentukan kolagen kepada kulit untuk kelihatan tampak tegang dan sihat secara semulajadi
* Vitamin C dapat mencerahkan kulit
* Vitamin C dapat mengecutkan jerawat
* Vitamin C dapat melindungi kulit dari pancaran sinar UV matahari yang merbahaya
* Vitamin C menjadikan tona kulit lebih sekata
* Vitamin C dapat membantu masalah kulit sensetif dan eczema

Kelebihan  ESP Shaklee

* Esp secara asasnya ialah untuk kulit yang cantik, gebu dan mulus.
* ESP merupakan sumber protien yang lengkap. Protien sangat penting untuk membantu membina sel-sel badan & kulit yang sihat. Secara tak langsung kulit menjadi lebih sihat, cerah dan kelihatan berseri-seri.
* ESP juga membantu dalam masalah seperti parut, bekas jerawat atau rekahan (strechmark) boleh Nampak cepat pudar apabila mengamalkan ESP secara konsisten.
* ESP membekalkan asid amino penting yang badan kita tidak boleh hasilkan. Ianya berfungsi untuk kulit dan badan yang optimum
* ESP menyokong penghasilan sel-sel kulit yang sihat
* ESP Untuk pemulihan dan pembaikpulihan sel dan tisu kulit
* ESP menghasilkan hormon yang sihat dan enzim penting untuk kulit yang sihat.
* ESP menyokong pengeluaran asid amino glutation yang dapat membantu melindung sel-sel kulit daripada rosak akibat bahaya cahaya matahari.


Suplemen diatas adalah untuk penggunaan dalaman. Tepapi luaran juga harus di jaga.Lenda perkenalkan Youth skincare ini menggunakan 100% bahan daripada tumbuh-tumbuhan botani alam semulajadi. Ianya bebas daripada 1500 bahan kimia berbahaya yang selalu digunakan dalam kebanyakan skincare di pasaran.


Jom tengok apakah 7 kesan positif selepas penggunaan YOUTH Skincare.

* Mengurangkan kedutan di wajah
* Mengurangkan saiz pori di muka
* Memberikan tona yang sekata pada kulit wajah
* Menambahkan ketegangan kulit
* Mencantikkan tekstur kulit
* Mengurangkan pigmentasi pada kulit
* Mencerahkan kulit wajah
* Tidak merbahayakan kulit wajah anda
* Sesuai untuk semua jenis kulit.











Lenda
Shaklee Independent Distributor | Shaklee ID : 1280945
SMS/Whatsapp/call | 019 752 7524
FB : Ummie Qisya Ziyad
PAGE : Pakar Kecantiakn Johor Bahru




COD | Bandar pontian, Gelang Patah, Skudai, Nusajaya, Iskandar Puteri sehingga ke Johor Bahru & Singapore.

Program Detox Shaklee Mudah Dan Berkesan Memberikan Tenaga, Berat Badan Ideal Serta Kulit Cantik Semulajadi

Program Detox Shaklee Mudah Dan Berkesan Memberikan Tenaga, Berat Badan Ideal Serta Kulit Cantik Semulajadi


Best nya  Detox Shaklee berbanding diet yang lain

* Program Detox membuang toksin dan kita menjadi lebih sihat, bertenaga dan fokus.
* Menurangkan simptom-simmtom dan risiko penyakit merbahaya yang boleh membawa maut.
* Boleh diamalkan oleh ibu menyusu dengan meal plan tersendiri @ mengikut plan detox
* Mengurangkan craving terhadap benda manis dan makan banyak seperti biasa walaupun sudah selesai Detox 7 hari.
* Masa detox yang sangat pendek, dalam masa 7 hari dan sudah dapat merasakan perubahan yang positif.
* Detox juga dapat memperbaiki sistem penghadaman yang lebih baik.
* Detox boleh membuat nafas lebih segar dan tidak berbau jika anda mengalami masalah nafas berbau.
* Bolehmenjadikan kulit lebih segar dan tidak lesu.. serta banyakkk lagi.
* Bonus detox BERAT pasti TURUN  dan semakin cantik


Kelebihan Memilih Set Detox Shaklee :

* Kandungan suplemen yang direkomenkan adalah bersumberkan bahan semulajadi dan terbukti selamat dan baik untuk kesihatan.

* Semua supplemen yang ada dalam detox adalah sesuai untuk semua orang, menu makan ( MEAL PLAN DETOX SHAKLEE ) adalah sesuai untuk semua dan boleh diolah mengikut citarasa individu.

* Sebaik saja anda beli set complete detox ni, automatik anda akan jadi ahli Shaklee dan diberikan support sepenuhnya sepanjang Program Detox di bawah Mysupervitamins dan iReach.

* Selain itu juga anda dapat menambah pendapatan jika anda berkongsi dan menarik ramai lagi menyertai Program Detox ini.



Mengapa kita harus mengambil semua supplemen Detox Shaklee kalau kita sudah follow meal plan “eat clean” atau diet sendiri ?

kelebihan yang ada didalam supplemen Detox Shaklee dan inilah sebab-sebabnya ia buat Program Detox berjaya tanpa effect.


Vivix dapat membantu untuk Detox Shaklee 
Vivix diformulakan dengan anggur Muscadine. Anggur Muscadine adalah sejenis polyphenol yang tinggi antioksida dan energy booster yg sangat hebat. Semasa detox, Vivix membantu memberi tenaga pada sel untuk membaik pulih kesan toksin yang merosakkan badan dan beri tenaga untuk menyahtoksin dengan lebih efisyen.



Ramuan Vivix 
Selain Anggur Muscadine, Vivix mengandungi extrak polygonum cuspidatum, extrak european elderberry dan extrak lobak ungu. Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan. Vivix mengandungi 4 bahan aktif yang tinggi kandungan Resveratrol berbanding resveratrol dari produk lain di pasaran. Resveratrol sangat powerful untuk bantu kawalan pelbagai jenis penyakit.


DTX dapat membantu untuk Detox Shaklee 
DTX Shaklee mengandungi milk thistle. Milk thistle ni memang sejak turun temurun digunakan secara semulajadi untuk detox hati dan terkenal sebagai TONIK HATI. Hati adalah organ utama untuk detokfikasi. Namun kalau dah diselaputi lemak, macam hati ayam tu, penat dia nak kerja. DTX membantu menyingkirkan toksin dari hati dengn lebih efisyen dan merangsang pertumbuhan semula hati yang rosak.



Ramuan DTX Complex
Selain milk thistle, DTX mengandungi extrak cendawan Reishi, schizadra, ekstrak dendalion, kunyit dan articok. Kandungan DTX Complex Shaklee kaya antioksida bantu rangsang baik pulih dan regenerasi sel hati dan bantu mengekalkan pengaliran hempedu yang normal serta mengeluarkan toksin dari badan. Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan


Herblax dapat membantu untuk Detox Shaklee
Herb Lax mengandungui daun senna yag berfungsi untuk mengelakkan sembelit kerana sangat bagus untuk kesihatan usus dan lancarkan sistem pencernaan. Semasa Detox Program, usus yang sesak dengan toksin dan bahan lain yang menyekat pergerakan usus akan cuba disingkirkan.



Ramuan Herb Lax
Selain daun senna, herblax juga mengandungi herba-herba terpilih untuk membantu pelawasan, elak sembelit dan meningkatkan kesihatan usus.


Alfalfa dapat membantu untuk Detox Shaklee
Daun Alfalfa tinggi nutrien kerana akarnya yang panjang dan dalam, dapat menyerap pelbagai mineral. Alfalfa membantu melawan keasidan ( asid ) yang terjadi akibat toksin yang berlebihan dalam badan dan turut membantu menurunkan berat badan.

Ramuan Alfafa
Kandungan klorofil dan nutrisi dalam Alfalfa Complex menjadikannya diuretik semulajadi iaitu agen penyahtoksin sejak turun temurun. Alfalfa juga bantu tingkatkan sistem penghadaman dan mengurangkan bau badan



Peppermint Ginger Plus dapat membantu untuk bantu Detox Shaklee 
Seperti namanya, dalam Peppermint Ginger Plus, ada daun pudina dan halia. Khasiatnya dapat menghilang angin dan kembung perut.



Ramuan Peppermint Ginger Plus
Selain pudina dan halia, dalam Peppermint Ginger Plus juga ada jintan manis dan bunga lawang yang nyaman dan melegakan perut. Kandungan dalam supplemen ini mengurangkan angin di usus dan perut dan melancarkan proses penghadaman. Kalau orang yang sering mual dan loya pun sangat direkomenkan ambil supplemen Peppermint Ginger Plus ni.

Dekat-dekat nak raya ni kan.mesti ramai yang mengingikan tubuh yang cantik, pada masa yang same detox shalee boleh membuatkan anda lebih sihat dan mendaptkan berat ideal, BMI yang tepat, malah kulit anda kan berseri seri, selain itu juga anda boleh mendapatkan skincare terbaru dari shaklee. Malah dalam mase 7 hari anda akan dapat melihat keberhasilan dan keberkesanan youth skincare.

Youth skincare ini menggunakan 100% bahan daripada tumbuh-tumbuhan botani alam semulajadi. Ianya bebas daripada 1500 bahan kimia berbahaya yang selalu digunakan dalam kebanyakan skincare di pasaran.

Bahan -  bahan yang terkandung didalam Skincare YOUTH sehingga ia menjadi sangat Berkesan?

Antara bahan yang ada di dalam produk YOUTH adalah

*Apple Cell Extract & Gentle Vitamin A – apple cell merupakan sel yang hampir sama dengan sel kulit manusia thats why ia sangat berkesan untuk mempercepatkan kadar pembaharuan sel kulit dan kedua-dua bahan ini berfungsi untuk menyegar dan melembut.

*Schisandra Chinensis Fruit Extract – berfungsi untuk menyokong struktur kulit muda dan memberi khasiat kepada kulit.

* Vital Repair+ (Vitamins, Botanicals) – untuk melawan radikal bebas dan memberi perlindungan kepada kulit.

*Lotus Japonicus Extract – untuk menyokong penghasilan kolagen dan elastin dan memberikan ketegangan` tanpa kedutan kepada kulit.

*Muscadine Grape Polyphenols – untuk melindungi kolagen dan elastin serta perlindungan berkesan ke atas kulit.







Lenda
Shaklee Independent Distributor | Shaklee ID : 1280945
SMS/Whatsapp/call | 019 752 7524
FB : Ummie Qisya Ziyad
PAGE : Pakar Kecantiakn Johor Bahru




COD | Bandar pontian, Gelang Patah, Skudai, Nusajaya, Iskandar Puteri sehingga ke Johor Bahru & Singapore.



















Rawatan Alternatif Mengawal Psoriasis, Sopak dan Ekzema Dengan Berkesan Dan Selamat

Rawatan Alternatif Mengawal Psoriasis, Sopak dan Ekzema Dengan Berkesan Dan Selamat Artikel lenda kali ini, akan lebih memfokuskan ke...